perjantai 4. heinäkuuta 2014

Five day's challenge

Hello everyone!

Noin.... kuukausi tai kaksi sitten, Keijumetsästä antoi minulle viiden päivän kuvahaasteen. Minun pitää ottaa kuvia viiden päivän ajan arjesta. Ja koska arkeni (varsinkin aamut) ovat hektisiä, en muistanut ottaa kuvia. Nyt muistin, viime viikolla! Joten tässä aion esitellä teille viime viikon tiistai-lauantai välisen elämän! (tässä ei ole sunnuntaita tai maanantaita, koska vain 5pvä. Joten vpk:n harkat eivät ole tässä).

About... month or two ago, Keijumetsästä gave me a five day's photo challenge. I have to take pictures to my normal life. And because my normal life (especially morning) are hectics, I didn't remember to take photos. Now I remembered, last week! So here I can show you my Tuesday-Saturday life! (there is no Sunday or Monday, because only 5 days. So my firefighter practises aren't there).

Tiistai:
Tuesday:

Heräsin 6:22 ja aamu alkaa kanien kanssa, koska annan heille aamupalaa. He syövät kurkkua ja salaattia aamulla (ja heinää). Aiemmin he söivät porkkanaa ja omenaa, mutta koska ne eivät ole parhaita vihanneksia vanhenevalle kanille, piti vaihtaa.

Woke up at 6:22 am. My morning starts with bunnies, because I make some breakfast to them. They eat cucumber and lettuce at morning. (and hay) Before they ate carrot and apple, but because those aren't the best vegetables to older bunny, we change.Tämän jälkeen muut aamutoimet (meikkaus, aamupala, hampaiden harjaus, pukeutuminen yms). Ja tiistaina näytin tältä kun lähdin töihin:

After that I do my morning things (makeup, breakfast, brushing teeths, get dressed etc.) And on Tuesday I looked like this when I got to work:


Hiukseni näyttävät edelleen aika kuolleelta ja harmaa väri on peseytynyt pois ja oli puoliksi blonfi ja puoliksi harmaa (ja on nyt puoliksi oranssi, puoliksi blondi...)

Ja koska tiistait ovat minulle raskaita herätä (koska vpk:n treenit ovat maanantai iltaisin) niin tarvitsen extra energiaa. En juo kahvia. Kitkerää, mustaa vettä joka närästää.

My hair is still kind of dead and that gray color washed of and it was half blond half gray. (not it is half blond half orange...)

And because Tuesdays are always hard to me to wake up (because firefighter practises are Monday evening) I need some extra energy. I don't drink coffee. Bitter, dark water and gives me heartburn.
 
Hiukseni näyttivät tältä:

My hair looked like this:

Cute bowtie is Von Aidainder's.
Ja työpaikkani keittiön pöytä tältä kun tulin:

And my work place's kitchen looked like this when I came:


Evääni (minulla on myös lämmin eväs mukana, ei pelkästään leipää ja omenaa), lukemista (Fairy Tail) ja tabletti. Olen alkanut pelaamaan töissä kun on hiljaista. Ja koska on kesä, on hiljaisia hetkiä usein.

Töiden jälkeen kaverimme Hobitti tuli käymään. Tai oikeastaan hän oli mieheni seurassa koko päivän, joten kun tulin kotia, hän oli jo siellä.

Kokeilimme vartalomaaleja, koska yritän tehdä Disneyn Avatarin navin Finnconiin ja hän aikoo maalata minut. Kuvassa voitte nähdä kolme erilaista värikomboa:


My lunch (I have also warm meal with me, not only bread and an apple), reading (Fairy Tail) and a tablet. I like to play right now when there is quiet at work. And because is summer, there is quiet times also.

After work our friend Hobitti came to visit. Or actually he was with my husband all day, so I just came home and he was there.

We tried body paint color, because I try to make Disney Avatar's Navi to Finncon and he is going to paint me. Here you can see 3 different color combos:


Largest is non waterproof, center is waterproof with no alcohol and last is waterproof with alcohol. We decided to use non waterproof.
Annoin myös vettä kukille. Tässä on muutama hieman masentava kuva pihasta. Epäilen, että istutukseni tarvitsisivat enemmän aurinkoa tehdäkseen kukkia...

Also I gave some water to my flowers. Here is some really depressive pictures to our yard. I think my plants need more sun to make flowers...
Yes it is a rhubarb. Last resident's rhubarb. Can't understand why.
Ja viimeisenä, menimme syömään. Menimme uuteen ruokapaikkaan nimeltä Big Bang. Oli ihan ok paikka, muttei paras /pizzeria/kiinalainen/tahiaamaluen/meksikolainen missä olen ollut. Ja kyllä, se oli sekoitus noita kaikkia.

And last thig, we went to eat. We went to new dining place called Big Bang. It was ok place, not the best pizza/chinese/thai/mexico place where I have been. And yes, it was mixed with all those.Keskiviikko
Wednesday:


Samat aamurituaalit ja vaatekokonaisuudet tänään olivat:

Same morning rituals and outfits today was:

Left is last photo, after work, middle I at work and last me before work.

Muuta: ei mitään erikoista. Samanlainen päivä kuin tiistai. (ilman Hobittia ja Big Bangia)

Others things: nothign special. Kind of same day like Tuesday. (without Hobitti and Big Bang)

Torstai:
Thursdsay:

Sama vaateparsi kuin ke, joten en ottanut kuvaa.

Mutta:

Same outfit than wed, so I didn't take a picture.

But:
Sain mansikoita! ^-^

I got stawberries! ^-^


Perjantai:
Friday:

Taas samat työvaatteet ja olettekin jo ne nähneet. Mutta töiden jälkeen eräs vpk kaverini soitti ja kysyi apuani. Tarvitsi lähteä ajamaan meidän miehistöautoa ja hakemaan toista Ristonmaan paloasemalta. Ja tottakai lähdin.

Again workclothes and you had already seen those. But after that when I came back to home, one of my firefighter friend call me. He need my help to drive our transporter. We went to Ristonmaa's firestation and took another transporter with us. And of course I helped.


This is our sation's transportet. I also driven that other transporter.
Keikka kesti yli 3 tuntia, koska meillä oli hieman ongelmia uuden kuljetusauton ja peräkärryn kanssa. Nähdää ihana Arale lippikseni, jonka ostin Thaimaasta.

Trip takes over 3 hours, because we had little problem with that new transporter and trailer. See my wonderful Aralee cap which I bought from Thailand.Lauantai:
Saturday:

Lähdimme vanhaan kotikaupunkiini Pieksämäelle, jossa menimme mieheni äidin luokse. Siellä oli myös mieheni tytär.

Sen jälkeen lähdimme Varkauteen, mikä on lähellä Pieksämäkeä (ainoastaan 40km) ja kaappasimme samalla parhaan ystäväni Tiitiäisen matkaan. Ja myös ihanan kummilapseni Olian. Joka on oikeastaan koira, söpö koira!

We went to my old hometown Pieksämäki, we're we went to my husband's mother's home. There was my husband's daughter also.

After that we went to Varkaus which is near to Pieksämäki (only 40 kilometers) and we kidnapped my best friend Tiitiäinen with us and my lovely godchild Olia. Who is actually a dog. But she is cute dog!


Olia "Olio".  (Olio=creature)
Minä ja Tiiti harjoittelimme meidän cosplayesitystä varten ensimmäistä kertaa. Oli itse asiassa aika helppoa keksiä esitys ja hyvin hauskaa. Meillä oli hyvin perverssejä ideoita, mikä on hyvä, koska sarjakin on pervo. Tosin meidän ideat taisivat olla liian perverssejä...

Minulla ei ole yhtään kuvaa harjoituksistamme, mikä on harmi. Mutta näytin tältä lauantaina:

Me and Tiiti trained our cosplay competition show at the first time. Actually it was kind of easy to make that show and it was really fun. He have really perverd ideas, which is great, because anime is perverd. But I think our ideas was too perverds...

I don't have any photos about our practise, which is shame. But I looked like this on Saturday:Tiiti opasti minua myös fursuitin pään teossa. Tästä pitäisi tulla Sandokan tiikeri, mutta edelleen tuo näyttää ankalta kulmakarvoilla.

Tiiti also teached me how to make fursuit's head. This is suppose to be Sandogan the tiger, but still it looks more like a duck with eyebrows.


Illalla kun lähdimme takaisin Pieksämäelle, minä ja mieheni menimme vielä Pieksämäen taekwondosalille harjoittelemaan hieman itsepuolustusta. Ja hieman vapaampaa ottelua matossa ja pystyssä. En ole enää niin hyvä mitä olin teininä (en tietenkään, harjoittelin silloin 3-6krt / vko) mutta muistin silti joitakin juttuja ja se oli hauskaa. Ja tiedän silti peruslukot mitä tarvitsen töissä.

At the evening when we came back to Pieksämäki, me and my husband went to Pieksämäki's taekwondo hall where we practise little self defense. And some free wrestling, free fight. I'm not that good anymore what I was when I was a teen (ofcourse I am not, I practised 3-6 times a week back then) but still I remembered some things and it was fun. And still I know how to make those normal self defense movements which I have to know of work.
Hihi, housut ja hanskat thaimaasta ^-^

Hihi, shorts and gloves from Thailand ^-^

Siinä oli minun viisi päivääni. Ei niin paljon kuvia, koska on hankala ottaa kuvia ihan kaikesta.

There was my 5 days. Not that much pictures, because it is kind difficult to make photos of everything.

4 kommenttia:

 1. Ompas hassu nähdä sut normivermeissä..hihiii :D
  Oooh..en malta odottaa mitä avatar-cossista tulee! ♥ Olis mahtavaa leikkiä joskus vartalomaaleilla, kunhan tästä saa tursakkeita vähän pois x)

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minulle sanotaan, että näytän oudolta työvaatteissa. "Näytät ihan aikuiselta!"

   Eikä sinulla mitään tursakkeita ole! Nyt maalataan sinut!

   Poista
 2. Löysin blogisi uusimman PAM-lehden artikkelista. Oli pakko tulla stalkkailemaan kun samalla alalla ollaan (vartiointi), tai no mä opiskelen vasta alalle. Myös toi vpk kiinnostaisi todella paljon, mutta erinäisistä syistä sinne lähtö ei ole vielä onnistunut.

  Vaikutat todella mahtavalta persoonalta ja rikot hyvin noita myyttejä ja oletuksia, mitä porukalla yleensä tuntuu olevan vartioita kohtaan. :) Ei muuta kuin tsemppiä tosi paljon jatkoon ja pidä lippu korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitoksia! ^-^ Positiivista palautetta saa harvemmin kuin negatiivista ja aina mukava lukea tällaisia!

   Poista