tiistai 20. tammikuuta 2015

Pukuilun maailmassa - Gothic lolita Heii ~

Suomen käsityön museon järjestämä näyttely Pukuilun maailmassa avasi ovensa viime perjantaina 16.1.2015. Olin itse mukana avajaisissa, mutta mikä tuli yllätyksenä, niin en cosplayn puolella. Sain soiton keskiviikko iltana, että osa mellaista oli perunut tulonsa ja olisiko minulla mahdollisuus tulla tuuraamaan. Ei minulla mitään ollut, joten olin mukana esittelemässä japanilaista katumuotia. 
Pukuilun maailmassa - näyttely esittelee japanilaista katumuotia (lähinnä lolita / gyaru perspektiivistä) sekä cosplayta erilaisin kuvin, näytteille asetettujen pukujen, proppien ja korujen muodossa. Kuvien keskellä on myös Cosplay Tour Europen tekemiä videoklippejä heidän tekemästään dokumentista.


Olin esittelemässä lolita tyylistä gothic lolita-suuntausta, mutta ikävä kyllä minulla ei tähän tyylisuuntaan ollut niin paljon resursseja. Kerään itse sweet lolitaan kuuluvaa tavaraa (pastellia sekä kirkasta) ja gothic- puoli on jäänyt hieman vajavaiseksi. Pienen väärinkäsityksen kautta olimme siinä uskossa, että mukana oli pastel lolita pukeutuja, jonka takia minua pyydettiin esittelemään gothic puolta.


Valkoinen mekko on ostettu Facebookin Lolita & Gyaru kirppikseltä ja oman epäilyni on, että kyse on Bodylinen tuotteesta. Pitsinen päivänvarjo taas on ostettu ikuisuus sitten Morticiasta, sukkahousut ovat löytäneet tiensä kaappiini Pilailupuodista ja Doo Voodooksi nimetty pupuni on Von Aidainderin käsialaa (joululahja ^-^). 


Valmistauduin hommaan kaivelemalla netin syövereistä erilaista infoa lolitamuotiin liittyen, sekä kyselemällä alan kovemmilta harrastajilta vinkkejä, mitä tyylistä voisi kertoa. Kuitenkaan minun ei tarvinnut esitellä opiskelujeni tuloksia, eikä kukaan uskaltanut kysyä mitään tarkentavaa. 
 
Sain myös yllätysvieraikseni Uruhara FC:n tytöt, jotka oli kutsuttu myös avajaisiin esiintymään. Nappasimme myös itsellemme personal kuvaajan matkaan ja kaikki kuvat ovatkin Ryuuichin käsialaa. Itse kun otin kameran mukaan, mutta unohdin sitten akun kotiin latautumaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti