maanantai 18. toukokuuta 2015

花見

Photo by Sami Jaamala

Hanami 花見 on japania ja tarkoittaa kukkien katselua. Minäkin pääsin tänä vuonna katsomaan kirsikankukkien kukintaa - vaikken ihan Japaniin niin Roihuvuoreen Helsinkiin.

Matka oli minulle ainakin hyvin positiivinen yllätys, sillä olin valmistautunut viettämään aikaani pienellä puistopläntillä, jossa kasvaa pari hassua kirsikkapuuta. Kun saavuin ystävieni kanssa paikalle, luulin näin käyneen. Puistoalue jonka ensiksi näimme (taisi olla Sinisen lohikäärmeen puisto) oli pieni ja siellä kasvoi n. kymmenen kirsikkapuuta.

Olin sopinut kuvaukset hanamiin ja soitin tuolloin kuvaajalle yrittäen paikantaa hänet. Kuvaaja sitten valaisi meitä, että emme olleet vielä edes koko paikassa, vaan meillä oli pieni kävelymatka edessämme.

Yllätys oli enempi kuin iso, kun saavuimme hanami alueelle! Puita oli paljon (ja vaihtarina sekä työharjoittelussa Japanissa ollut rakkaani totesi, että puita oli enemmän kuin Sapporossa) ja porukkaa sitäkin enemmän.

Tunnelma oli tiivis ja oli ihana katsoa ihmisten asuja, sillä moni oli panostanut hanamia varten pukeutumalla yukataan, katumuotiin tai cosplaypukuun. Kovin monia esityksiä emme kuitenkaan päässeet seuraamaan, koska pyörimme lähinnä puiden ympärillä. Pukukisan kävimme katsomassa, koska ystävämme pääsi mukaan (ja sai palkinnon cooleimmasta puvusta). 

Oli myös hassua olla paikalla yukatassa, koska olimme olettaneet, että meitä olisi satamäärin muitakin. Olimme kuitenkin näköjään vain pieni osa, sillä monia yukatoja emme itse ainakaan onnistuneet näkemään. Tässä oli varmaan yksi syy, miksi meitä kuvattiin jatkuvasti ja moni halusi kanssamme kuvaan. Yhdessä vaiheessa kuvaus oli niin suosittua, että etenimme n. 10m matkan puolessa tunnissa.

Oma pukuvalintani hanamiin tosiaan oli japanista ostettu yukata, isäntäperheen lähettämät hopeiset gedat sekä niihin kuuluvat tabi-sukat, glitterin hopeinen hiuspanta, violetit piilarit sekä Tiitiäisen Venäjältä tuliaisiksi tuoma violetti pupu. Asusteena toimi Ruotsista ostettu vaaleanpunainen sateenvarjo sekä isäntäperheen lähettämä pupu-yukatapussi.


Photo by Sami Jaamala
Photo by Sami Jaamala

Photo by Sami Jaamala
Ainoastaan Instaan laitetusta kuvasta käy selväksi, että minulla oli violetit piilarit

3 kommenttia:

 1. Sinut on bongattu! Pikniköitiin kaverin kanssa ja samalla seurattiin teidän fanilaumaa ja hidasta etenemistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hienoa! :D Haha, hauska, että muutkin olivat huomanneet tuon :D

   Poista
 2. Ihana yukata ja tosi kauniita kuvia kauniista tytöstä ^^ Ei ihme että teillä oli faneja ;D Oi, jospa ens vuonna pääsisi itsekin hanamiin

  VastaaPoista